Filo Kiralama Yöntemi Nasıl Gerçekleştirilir?

İşletmeler tarafından araç kiralama noktasında tercih edilen hizmetlerden biri olan filo kiralama yöntemi, günümüzde birçok araç kiralaması yapan firma üzerinde gerçekleştirilebilmektedir. İşletmelere büyük avantajlar sağlayan bu yöntem işletmelerde bulunan araç parkının kapasitesine, ihtiyaç duyulan araç sayısına, çalıştırılan personel sayısın, müşterilerin beklentilerine ve araç önceliklerine göre düzenlenen bir hizmet olarak birçok araç kiralama firması tarafından işletmeler için verilmektedir. İşletme sahipleri ile görüşmeler yapan araç kiralama firmaları işletmenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet planı hazırlayarak işletmeye sunmaktadır. İşletme yöneticileri tarafından verilen kararlar doğrultusunda işletmelerin verimini arttıran şekilde alternatif araç filoları ile hizmet sunulmaktadır.

Filo Kiralama Araçları Nasıl Seçilir?

İşletmeler filo kiralama hizmeti alırken, yaptıkları iş sektörüne uygun olacak şekilde araç seçimi yapmaya dikkat etmelidirler. Genel olarak işletme dışında yoğun işlevleri bulunan firmalar bu yöntemi tercih ettiklerinden dolayı verdikleri hizmet türüne dikkat ederek araç marka ve modelleri belirlemeye dikkat ederler. Örnek olarak ilaç dağıtımı ile ilgilenen bir firma için toplu araç kiralama hizmeti alınırken ticari araçların tercih edilmesi doğru olmaktadır. Hem yük taşıma noktasında hem de yakıt tasarrufu noktasında firmaya avantajlar sağlayan bu araçlar kiralama hizmeti yapan firmalar tarafından toplu bir şekilde sunulabilir. İhtiyaçlarına uygun araçların tercihini yapan firmalar araç kiralama hizmeti için yaptıkları başvuru sonrasında hızlı ve sorunsuz bir şekilde hizmet alabilmek için en doğru ve sektörde uzmanlaşmış araç kiralama firmalarını tercih etmelidirler.

Filo Kiralama Yönteminin Avantajları Nelerdir?


İşletmelerde araç kiralama hizmetlerinde filo kiralama yöntemi seçilmesi birçok avantaj sağlamaktadır. Her filo hizmeti alındığında araç kiralaması yapan firma tarafından işletmelere sağlanan araçlar sıfır olarak teslim edilmektedir. Kiralama süresi boyunca araçların periyodik bakımları, arızaları ve tamir işlemleri konusunda hizmetler de kiralayıcı firma tarafından sağlanan hizmetler olmaktadır. Tamir, bakım ve servis konusunda masraf ve zaman harcamak zorunda kalmayan müşteriler sürekli olarak yeterli sayıda araç ile hizmet almaları sayesinde işlerinde aksama yaşanmadan hizmete devam edebilmektedirler. Ayrıca araç kiralama hizmetleri için ödedikleri bedelden dolayı kiralayıcı firmadan aldıkları faturayla gider masrafı gösterebilmektedirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurumsal Araç Kiralama Sektörü

Kurumsal Araç Kiralama Hizmetinde Güvenilir Firma Seçimi

Uzun Dönem Filo Kiralama